Linda met pensioen

Geschreven door Pascalle

Vandaag namen we afscheid van Linda, één van onze poetsvrouwen op school, die na 35 jaar dienst welverdiend op pensioen gaat. Ook al was het vandaag officieel haar laatste werkdag, werken zat er niet meer in voor haar aangezien we een verrassingsfeestje hadden georganiseerd. 

's Morgens werd ze plechtig opgehaald in een cabrio, voorzien van privéchauffeur en bodyguard. De kinderen en de leerkrachten, allen verkleed als poetsvrouw of poetsman, vormden een erehaag om haar te verwelkomen. Ook haar dochters waren van de partij. We verzamelden op de speelplaats waar meneer de directeur het woord nam en het verloop van de voormiddag even toelichtte. Kris, een collega van Linda, las nog een zelf geschreven gedicht voor waarna menig traantjes begonnen te vloeien.

Vervolgens ging iedereen naar de klas en Linda ging een laatste keer langs alle lokalen om persoonlijk afscheid te kunnen nemen. Wat ze niet wist, is dat elke klas nog een leuke verrassing voor haar in petto had. De leerlingen van het zesde leerjaar hadden allemaal een gedicht of een mooie tekst geschreven voor haar en versierd met hun naam en foto. Deze, aangevuld met andere leuke teksten hebben we in een mapje verzameld en aan Linda afgegeven. 

In elke klas kreeg Linda ook nog een poetsattribuut, want ja, ze is nu wel met pensioen, thuis zal er nog altijd gepoetst moeten worden. Zo verzamelde ze vandaag vodden, sponsjes, een emmer, een borstel, een plumeau, zeep, … Dit zal ze de eerste maanden niet moeten kopen.

Om de voormiddag feestelijk af te sluiten, hebben Linda, haar familie, haar collega's en de leerkrachten gezellig samen gegeten terwijl vrijwillige (groot)ouders het toezicht hielden op de speelplaats. Wij willen hen hiervoor oprecht bedanken! Voor de leerlingen was het ook een beetje feest want zij werden getrakteerd op een ijsje en een drankje.

Bedankt Linda voor al die fijne jaren! Geniet van je vrije tijd en kom af en toe nog eens langs, ok?

Foto's