5de en 6de lj. Luc Embrechts op bezoek

Geschreven door Pascalle

Van 17 tot 25 november was het voorleesweek en ook in onze school was dat te merken. Tussen de middag waren de klassen en de gangen gevuld met kinderen die geïnteresseerd gingen luisteren naar een juf of meester die al dan niet een spannend verhaal voorlazen. 

Ook de leerlingen van het zesde leerjaar werden hiervoor ingeschakeld en zij mochten gaan voorlezen bij de kleuters. De week voordien waren we naar de bib geweest om een gepast verhaal voor onze allerkleinste oogappeltjes uit te zoeken. 

Onze oudste leerlingen (derde graad) kregen bezoek van een voor hen wel zeer bekende schrijver: Luc Embrechts. Zijn boeken zijn zeer geliefd bij deze leeftijdscategorie. Ze vonden het dan ook geweldig dat hij persoonlijk langs kwam en wat meer vertelde over zijn ervaringen bij het schrijven van een boek. Hij vertelde ons eveneens welke stappen er allemaal genomen worden vooraleer een boek in de winkel ligt. Dat is toch niet zo eenvoudig dan we dachten. De kinderen hebben genoten zijn Lucs verhalen en hopelijk is hun leesplezier alweer wat aangewakkerd!

Link naar de foto's