6de lj.: Moederdag

Geschreven door Pascalle

Ook langs deze weg willen de leerlingen van het zesde leerjaar hun mama nog eens een fijne Moederdag wensen!

Klik hier om de kunstwerkjes de bewonderen.

 

 

5de en 6de lj.: Muurklimmen

Geschreven door Pascalle

Vandaag konden de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar kennismaken met sporten die voor hen niet echt alledaags te noemen zijn. We vertrokken met fiets richting Deurne waar we verwacht werden in 'Klimzaal Wallstreet'. Wie hoogtevrees of claustrofobie heeft, werd uitgedaagd om deze angsten te overwinnen want op het programma stonden muurklimmen en een kruiptocht doorheen een speleobox. Onder leiding van ervaren monitors klommen de (meeste) kinderen in een mum van tijd helemaal naar boven en probeerden ze verschillende moeilijkheidsgraden uit. In de speleobox ontstond af en toe een kleine paniekaanval, maar de kinderen werden snel gerust gesteld door meester Bart. Hij kon immers deurtjes kon openen en de jongens en meisjes verder op weg helpen.  Zo wisten ze dat er niets kon gebeuren en kropen ze rustig door naar de uitgang. Rond de middag fietsten we weer richting Wommelgem en konden we moe maar voldaan terugblikken op een geslaagde, sportieve voormiddag.

Wij willen de vrijwilligers die ons begeleid hebben met de fiets nog eens extra bedanken. Dankzij jullie verliep de fietstocht vlekkeloos!

Hier kan u de foto's bekijken

 

 

5de en 6de lj.: Techno Trailer

Geschreven door Pascalle

Vandaag beleefden de leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar een dag vol techniek. Opgesplitst in vier groepen en via een doorschuifsysteem maakten de kinderen kennis met heel wat onderdelen die met techniek te maken hebben.

 

Bij de 'Techno Boxen gingen de leerlingen aan de slag met iPads en meetgereedschappen uit de bouw. Ook de elektrische stroomkring gaf zijn geheimen prijs. 

 

Dobbelsteen: Een ruwe houten kubus werd omgetoverd tot een dobbelsteen. Om dit tot een goed einde te brengen, moesten de kinderen niet alleen hun technisch talent boven halen, maar ook wiskunde kwam hierbij aan bod.

 

Sphero:  De leerlingen gingen in groepjes van vier aan de slag om robotballen te programmeren. Vooruit, achteruit, draaien, spinnen, ... het lukte allemaal. De bal legde het geprogrammeerde parcours (bijna) perfect af. 

 

Techno Trailer: In deze vrachtwagen maakten de kinderen kennis met de meest uiteenlopende technieken. Ze bedienden een heuse robotarm, ontwikkelden coole gel en kwamen op de cover van een magazine terecht.. 

 

Dat dit een geslaagde, leerrijke dag was, bewijzen de foto's. Geniet mee via onderstaande link.

 

FOTO'S

 

6de lj. Les in openlucht!

Geschreven door Pascalle

Na de winterperiode verlangen we allemaal naar de zon en daar hebben we deze week eens niet over te klagen. Het lijkt wel zomer in plaats van lente! Daar willen we van genieten en daarom besloten we onze voorbereiding van de OVSG-proef Nederlands buiten te doen. 

De kinderen moesten in groepjes een debat voorbereiden en oefenen. Bij een debat kunnen de gemoederen wel eens hoog oplopen waardoor samen oefenen in de klas me niet zo evident leek. Op de speelplaats hebben we veel meer ruimte en kunnen de groepjes ver van elkaar aan de slag zonder mekaar te storen. 

De leerlingen kozen hun plekje en gingen gedreven aan de slag. 

Foto's

 

Bosspel ter afsluiting tweede trimester

Geschreven door Pascalle

Zoals het reeds lang de gewoonte is op onze school, sloten we ook dit trimester af met een gezamenlijke activiteit. Dit keer trokken we naar het fort om daar een leuk bosspel te spelen. De weergoden waren ons goedgezind, wat de namiddag alleen maar leuker maakte. Terug op school ontdekten de kinderen dat de paashaas chocoladen eitjes had verstopt. Met een mooie herinnering aan deze dag en een zakje chocolade trokken ze de paasvakantie in.

Wij wensen iedereen een fijne paasvakantie en onze vormelingen wensen we alvast een dikke proficiat! 

Foto's

6de lj.: Mijnen van Blegny

Geschreven door Pascalle

In het kader van onze WO-lessen over de 'Nieuwe Tijden' bezochten we vandaag de mijnen van Blegny. We kregen eerste een film te zien over de geschiedenis van de Belgische mijnen en trokken daarna met een super grappige gids onder de grond. We kregen een jas en een helm en gingen met een toch wel akelige lift naar beneden. Daar kregen we heel wat uitleg over het harde leven van een mijnwerker.

Na de rondleiding was het tijd om onze boterhammen op te eten en hadden de kinderen nog een half uurtje om in de speeltuin te spelen. Om half twee werden we verwacht in het mijnmuseum waar alles nog eens duidelijk in beeld werd gebracht. Rond half drie vertrokken we terug richting Wommelgem. We kunnen terugblikken op een leuke en leerrijke uitstap!

Foto's

6 de lj. Vaderdag

Geschreven door Pascalle

Vaderdag wordt in heel wat landen op 19 maart gevierd: Spanje, Italië, Portugal, Liechtenstein en sommige Midden- en Zuid-Amerikaanse landen. Ook in België, voornamelijk in Antwerpen en de Kempen, worden papa's die dag verrast met een attentie. 

In sommige delen van België wordt Vaderdag de tweede zondag van juni gevierd en als we de andere landen in de wereld bekijken, kunnen we besluiten dat er eigenlijk geen vaste, afgesproken datum is voor deze feestdag. 

Foto's knutselwerkjes

1 ste + 6 de lj. Tutorlezen

Geschreven door Pascalle

Na de krokusvakantie zijn we weer van start gegaan met het tutorlezen. Twee keer per week worden de leerlingen van het eerste leerjaar een half uurtje bijgestaan door de leerlingen van het zesde leerjaar om samen te lezen. Door de één-één relatie wordt het lezen bij onze jongste oogappeltjes optimaal bevorderd. Onze oudste kinderen vinden het alvast een super leuke opdracht waar ze zich dan ook 100% voor inzetten. Zij weten immers al dat vlot kunnen lezen echt wel belangrijk is.

Foto's tutorlezen

6de lj.: Schoolfeest

Geschreven door Pascalle

Afgelopen zaterdag was het schoolfeest. Het thema was "Reis rond de wereld' en de genodigden konden in de verschillende klassen van de lagere school een land bezoeken waar ze een voorstelling, dans of act betreffende een bepaald land konden bijwonen. De kleuters werden verwelkomd in de turnzaal waar ze konden deelnemen aan verschillende workshops. 

In het zesde leerjaar kwam Paaseiland aan bod. Aan de hand van een Power Point presentatie kregen de toeristen eerst wat algemene informatie over het eiland. Ze konden ook de typische Moai-beelden bewonderen vermits we die nagemaakt hadden met klei. De voorstelling werd afgesloten met een typische dans van het eiland nl. 'The Rapa Nui Stickdance'.

Een dikke proficiat aan mijn leerlingen want zij hebben het voortreffelijk gedaan!!!

Foto's

Carnaval

Geschreven door Pascalle

Naar jaarlijkse gewoonte sloten wij deze eerste periode van het nieuwe jaar af met een carnavalsfeest. De kleuters kwamen op bezoek en er werd naar hartenlust gezongen en gedanst. Nadat zij hun smoutebollen op hadden, vertrokken zij terug naar het Brieleke en werden de kinderen van de lagere school ingedeeld in vier eilanden: muziek, beeld, natuur en bewegen. Hierbij werd rekening gehouden met de keuze van de kinderen zodat iedereen een leuke namiddag tegemoet ging.

Wij wensen al onze oogappeltjes een fijne krokusvakantie en we verwelkomen hen graag terug op maandag 19 februari!

Foto's carnaval

Afbeeldingsresultaten voor carnaval

6de lj. : Bezoek aan het VTI te Zandhoven.

Geschreven door Pascalle

Nog enkele maanden en wij zwaaien onze leerlingen van het zesde leerjaar uit. Zij zullen de deuren van de lagere school achter zich sluiten en nieuwe wegen gaan bewandelen. Om deze overstap naar het middelbaar wat gemakkelijker te maken, zijn wij momenteel volop over dit thema aan het leren. We kijken in de spiegel en gaan op zoek naar onze talenten, interesses, leerhouding... We bestuderen de structuur van het secundair en bekijken het aanbod aan studierichtingen. We verkennen de beroepenwereld en zullen uiteindelijk een keuze moeten maken. Bij dit thema horen ook een aantal scholenbezoeken die wij samen met uw kind zullen doen. Zo zijn we al naar Annuntia in Wijnegem geweest en vorige week bezochten we het VTI in Zandhoven. Van dit laatste bezoek kan u de foto's bekijken via de link. Eind februari gaan wij ook nog naar het St. Jozefinstituut te Borsbeek.

De opendeurdagen en de inschrijfmomenten in het middelbaar gaan binnenkort van start, een uitgelezen moment om heel wat scholen te bezoeken. Ga zeker met uw kind nog eens langs in die scholen waarvan u denkt dat ze wel eens een gepaste school zou kunnen zijn. Luister ook naar de mening van uw kind want misschien heeft hij/zij wel een heel ander gevoel over uw keuze. Geef hen de kans het u uit te leggen. Ga in de scholen ook zeker na wat zij aanbieden vanaf het derde jaar want dan wordt pas de keuze gemaakt tussen ASO en TSO (niet nu!).

De uitdrukking 'Begin maar zo hoog mogelijk' is echt niet meer van deze tijd en omvat heel wat gevaren. Het watervalsysteem is niet te onderschatten en komt nog al te vaak voor. Probeer vanaf het begin de juiste keuze te maken voor uw kind. Er is niets zo fijn dan binnen enkele maanden te kunnen zeggen: "Mijn kind is gelukkig, gaat graag naar deze school en voelt zich goed daar waar hij/zij nu zit!"

foto's Zandhoven

Afbeeldingsresultaten voor watervalsysteem in het onderwijs

 

Sneeuwklassen laatste fotoreeks

Geschreven door Pascalle

Uw oogappel is ondertussen al enkele uren thuis en heeft jullie waarschijnlijk al heel wat verhalen over onze avonturen in Italië verteld. Het was gisterenavond echter even spannend want een van de bussen wou niet starten... Dat is dan ook de reden waarom we met een uurtje vertraging vertrokken zijn. De nacht is zoals verwacht heel rustig verlopen en de meeste kinderen hebben toch heel wat geslapen. Toch zal hun eigen bed vanavond ongetwijfeld deugd doen. Wel te begrijpen natuurlijk na zo'n actieve week. 

Donderdagavond hebben we onze sneeuwklassen afgesloten met een avondje in een echte discotheek, speciaal afgehuurd voor onze Wommelgemse scholen. De kinderen hebben gedanst, gezongen en gesprongen en vonden het geweldig! Het was een spetterend feestje en de suizende oren achteraf namen ze er graag bij. 

Vrijdag hebben we nog een laatste keer geskied en daarbij hoorde ook de slalomwedstrijd. Zonder valpartijen kwam iedereen naar beneden en alle leerlingen behaalden hun diploma. Onze leerlingen verdienen een dikke pluim: zowel tijdens het skiën als tijdens de andere activiteiten hebben zij zich fijn gedragen. Het was een fantastische week die we niet snel zullen vergeten!

Tot maandag lieve zesdeklassers!

Laatste foto's

Afbeeldingsresultaten voor skien

 

Sneeuwklassen donderdag

Geschreven door Pascalle

 

Beste ouders, vrienden en familieleden van onze sneeuwklassers,

 

De week hier in Italië zit er jammer genoeg bijna op. Wat vloog de tijd toch snel! Dat bewijst alleen maar dat wij een fantastische week achter de rug hebben: schatten van kinderen, prachtig weer, een prima verzorging in het hotel en een uitgebreid aanbod aan activiteiten. De kinderen zullen zeker met heel wat verhalen naar huis komen.  

Wij hopen dat u genoten heeft van hun berichtjes en de foto's die wij dagelijks doorstuurden.  

Ik meld jullie dat dit het laatste bericht zal zijn dat wij vanuit Italië kunnen doorsturen. Wij zijn nl. volop onze koffers aan het pakken en ons aan het klaarmaken voor onze avond in de discotheek. Iedereen wil er piekfijn uitzien natuurlijk :). Morgen gaan wij nog een dagje skiën, maar zullen dan onmiddellijk vertrekken. (Vandaar dat wij nu al gepakt moeten zijn.) Onderweg gaan we nog eten, maar u begrijpt dat wij niet meer in de mogelijkheid zullen zijn om onze laatste verhalen en foto's te publiceren. Dit zal ik tijdens het weekend doen dus kom zeker zaterdag of zondag nog eens een kijkje nemen om te genieten van de laatste foto's. 

Vanaf nu heeft het ook geen zin meer om nog een mail te sturen naar uw kind want na vanavond kunnen wij die niet meer afdrukken.  

Wij kunnen alvast besluiten dat het een onvergetelijke week geweest is! Langs de ene kant willen we allemaal nog wel wat blijven omdat het hier zo leuk is, maar aan de andere kant zullen we uiteraard ook blij zijn onze familie terug te zien natuurlijk. Wanneer wij zaterdag in Tessenderlo zijn, zullen wij ieder van u weer even opbellen om het exacte aankomstuur door te geven. 

Vele groetjes en tot zaterdag! 

                                                        juf Pascalle 

 

foto's donderdag

 

Sneeuwklassen woensdag

Geschreven door Pascalle

 

Beste lezers, We zijn gisterenavond pizza gaan eten en het was super lekker. Daarna zijn we gaan bowlen. Dat was echt super leuk. Janne, Lara en ik hadden 49 punten, Kirsten 55 en Britt was gewonnen met 84 punten. Zoë had 66 punten en van Lotte weet ik het niet meer. Dan het dagverloop van vandaag. We moesten om 7 uur opstaan want we moesten al om half 8 ontbijten. We moesten met de bus omdat we in Costa gingen skiën. De lunch: dat werd picknicken in de sneeuw. We zaten op een bergje en we kregen pistolets. Nu zijn we terug in het hotel. We hebben ook nog in de sneeuw gespeeld en dat was super leuk! Nu gaan we douchen en na het eten is er nog een quiz: de drie wijzen. 

                                                                                                                      Lise 

Dag dagboek, Gisteren was het super gezellig. De pizza was echt super lekker. Omdat ik nog maar 2 weken mijn blokjes heb, on ik de salami en de korsten van de pizza niet goed bijten. Daarna gingen we bowlen. Ik zat met kinderen van mijn klas maar ook met andere kinderen in het groepje. Je maakt hier echt wel heel veel nieuwe vrienden. Vandaag zijn we naar een ander skigebied gezweest. Het was daar heel tof. Het is hier echt zalig! Het weer is hier ook super lekker! We hebben al elke dag zon gehad. Straks hebben we een quiz en dat wordt vast weer super leuk! 

                                               Groetjes uit Italië van Luna 

Het eten in het hotel is heel lekker alhoewel er teveel olie gebruikt wordt. Eten krijgen we meer dan genoeg hier en als we niet genoeg hebben, mogen we altijd bijpakken. Variatie is er genoeg. Aan tafel wisselen we af. Het skiën vandaag was super leuk! Skiën in Costa is leuker dan skiën in Lavarone. De nieuwe skipistes zijn gewoonweg leuker. Het weer is hier echt wel goed. Het is zelfs een beetje warm. We zijn vandaag gaan picknicken. We kregen 2 pistolets en een soort croissant. Zo meteen gaan we eten en daarna is er nog een quiz. Ik heb er alvast zin in! 

                                   Sybe 

Gisteren zijn we pizza gaan eten en gaan bowlen. Het was heel gezellig. Ik eindigde als tweede. Toen we vanochtend wakker werden, moesten we ons meteen           aankleden en gaan ontbijten want we gingen naar een ander skigebied. Er waren heel veel pistes daar. Het eten hier is soms lekker, soms ook niet. Ik lig met Manon, Julie, Jente en Fleur op de kamer. Wij liggen op de tweede verdieping. Straks is het quiz, dat wordt weeral leuk!

                                                                                                                                  Zoë 

Gisteren was het bowlen super leuk. De pizza was ook heel lekker. Het eten hier in het hotel is ’s morgens wel lekker want dan kan je zelf kiezen wat je eet. Ik zit aan tafel met Julie, Fleur, Manon, Zoë, Mazarine, Luna en Emily. Vandaag zijn we naar Folgaria geweest (een ander skigebied). Het was leuk, maar het is daar super groot. Er waren daar vooral rode pistes en er waren heel wat ijsplekken. De omgeving was er wel mooier en er lag veel meer sneeuw. Het is hier alle dagen warm en er is heel veel zon. Vandaag hebben we een lunchpakket meegenomen en dat was best wel lekker. Straks gaan we nog de ‘drie wijzen’ spelen. 

            Jente (P.S. Kusjes aan mama en al de rest van de familie J ) 

We zijn vandaag met de bus naar Folgaria geweest. Het was dus moeilijk opstaan want we werden een half uurtje vroeger gewekt. Het skiën was heel leuk. We deden rode pistes en we gingen heel snel. Ik ben nul keer gevallen. Het was wel wat warm in de namiddag. Het middagmaal (lunchpakket) was heel lekker. We hebben na het skiën in de sneeuw gespeeld.  

                                                                                   Matteo

Bekijk hier de foto's

 

Sneeuwklassen dinsdag

Geschreven door Pascalle

Wij hebben een snurker op onze kamer. Deze nacht was het gesnurk gelukkig minder luid dan de nacht voordien. Ik heb dus goed geslapen. Het ontbijt was hetzelfde als gisteren dus daar ga ik niet veel meer over zeggen. Tijdens de skiles zijn we van een moeilijkere piste gekomen. Het middageten was redelijk lekker. Daarna zijn we terug gaan skiën. Nu zijn we in de kamer ons aan het douchen. Straks gaan we naar de pizzeria en daarna gaan we ook nog bowlen. Ik hoop dat het lekkere pizza's zullen zijn.

                                                                                                           Lotte

Ik ben vanmorgen om 6.22 uur wakker geworden. We zijn gaan skiën en ik ben wel een keer gevallen. Mazarine heeft me geholpen en alles is ok. (dus maak je geen zorgen mama!!!) Onze monitor is ook gevallen :)   Op het einde mochten we super snel en dat was super tof. Sebiet gaan we pizza eten in een restaurant en daarna gaan we bowlen. Vanmiddag kregen we een pasta als voorgerecht, maar die vond ik niet zo lekker. Daarna hebben we stoofvlees gegeten en dat was heerlijk!

                                                                                                         Groetjes van Emily

Liefste dagboek, Vandaag maakten we een skitocht en dat was echt super leuk. Ik zit in een gezellige groep met Lara, Britt, Kirsten, Perre en Kasper. Onze slaapkamer is gezellig en ik slaap met Julie, Fleur, Jente en Zoë. Vanavond gaan we op restaurant! Het is pizza-night, mmmmm. Daarna gaan we nog naar de bowling.

                                                                                              Groetjes mama en papa!   Manon

Vandaag ben ik van een rode piste gekomen en dat was best wel spannend. Ik ben een paar keer gevallen, maar ik heb me geen pijn gedaan en ik kon ook heel snel weer rechtstaan. Onze monitor is ook een keer gevallen. Zijn smoes was dat er een blok ijs lag, maar wij zagen helemaal geen ijs :)   . Vanop de skilift hebben we een zwarte piste gezien en die was echt super steil naar beneden! Gelukkig moesten we daar niet af. Straks is het pizza-avond en ik ga lekker eten. We gaan ook nog bowlen en ik heb er echt heel veel zin in.

                                      Yannis

Gisteren was het eten super lekker. Na het eten hebben we nog wat spelletjes gespeeld en zijn we gaan slapen. Toen ik wakker werd, dacht ik dat ik in mijn eigen bed lag :)   .   Na het ontbijt zijn we gaan skiën. We hebben half blauw, half rode piste gedaan. Dan zijn we in een zetellift met 4 naast elkaar gegaan. Op deze andere piste hebben we oefeningen gedaan. Je moest al je gewicht overbrengen naar 1 knie en dat was super moeilijk. Ik kijk al uit naar vanavond: pizza en bowling!

                                                             Janne

Het was super leuk vandaag! Ik ben niet gevallen en heb me dus geen pijn gedaan. Wij mochten kei snel skiën! Hier hebben ze lekker eten. 's Morgens zijn er croissants en 's middags eten we als voorgerecht altijd een pasta. Njam!!! Straks gaan we bowles dus daar kan ik nu nog niets over zeggen.

                                                         groetjes van Britt

Foto's dinsdag

 

 

 

Sneeuwklassen maandag

Geschreven door Pascalle

 

Deze nacht verliep foutloos tegenover de nacht van de bus. Om 7.30 uur werden we gewekt. Toen ik naar beneden ging, stond er een enorm buffet en dat was lekker!! Na het ontbijt mochten we naar onze super goede monitor Johan. Vandaag mochten we met de zetellift en dat ging goed. Na het skiën hebben we Perre zijn verjaardag gevierd. Daarna begon onze avondactiviteit: rodelen. Het was super leuk en we gingen kei-snel! Ik hoop dat het morgen een even leuke dag wordt.

                                                Kasper

 

Ze zijn ons komen wakker maken om half 8. Het ontbijt was lekker en dan zijn we gaan skiën. Na het skiën kregen we Fish sticks met frietjes. De frietjes waren lekker, de rest wat minder. Dan gingen we terug skiën en het was super leuk. Toen we moesten stoppen, wou ik eigenlijk nog voort skiën. We zijn daarna gaan rodelen en dat was super leuk! Vanavond was het eten super lekker!

                         Lara

 

Hoi iedereen! Ik ben vanmorgen om 7 uur opgestaan omdat het stonk in de kamer van al die protjes … GRAPJE! Dat was echt niet waar. Ik ben gewoon opgestaan omdat ik naar het toilet moest J. Het ontbijt was lekker. Na het ontbijt gingen we skiën. Onze monitor heet Patrick. Hij is heel lief en leert ons ook heel veel bij. Voor de rest was de dag perfect en het is hier heel leuk!

                         Groetjes van Fleur

 

Ik heb heel goed geslapen, maar ik had wel een ochtendhumeur. Het ontbijt was heel lekker. Ik heb een eitje gegeten. Vandaag mocht ik met de zetellift naar boven en dat was heel leuk. Het uitzicht was daar super mooi! Mijn monitor heet William. Hij leert ons bochten maken en ik vind het leuk dat we op steilere pisten mogen. Ik ben vandaag niet gevallen! 

                                                                                   Mazarine

 

Vandaag heeft iedereen goed geslapen dus de dag begon super. Daarna gingen we ontbijten en we mochten zelf alles nemen. Ik heb croissants gegeten. Het ontbijt is hier heel lekker. Daarna gingen we skiën. Ferre en ik vonden het heel leuk en er lag heel veel sneeuw. Onze leuke monitor heet Leo. Ik zit in groep 1 van de gevorderden. Vandaag hebben we geleerd om beter parallel te skiën. Om 16.00 uur gingen we rodelen. Dat duurde ongeveer 1 uur. Dat was super leuk! Daarna gingen we douchen en avondeten. Nu moeten we nog een beetje werken en mogen we spelletjes spelen.

                                                                        Nathan

Hier vind je de foto's van vandaag

 

Eerste dag sneeuwklassen: zondag

Geschreven door Pascalle

 

De busrit was ok. Ik heb niet veel kunnen slapen door de zenuwen. Ik was wakker en ik dacht dat er veel meer sneeuw zou zijn. Het hotel is heel proper en gezellig. Wij slapen op verdieping 2 en ik vind dat niet zo heel hoog. Ik lig met 4 topvriendinnen op dezelfde kamer: Fleur, Zoë, Jente en Manon. Er staat een TV op de kamer, maar die mogen we niet gebruiken. We hebben vandaag al geskied en we hebben daarjuist ook mogen douchen: zalig!                                                                                                                                                                                                       Julie

  

Zaterdagavond om 18.30 uur vertrok de bus vanuit het Brieleke richting Italië. De busreis vond ik niet zo leuk want ik kon niet goed slapen. Ik kon mijn rugleuning bijna niet naar achter doen. Ik genoot dan maar wat van het landschap. Omdat ik jarig was, hebben ze voor mij gezongen in de bus. Rond 11 uur kwamen we in hotel Cimone in Lavarone aan. Eens daar aangekomen, werden we verwend met heerlijk Italiaans eten. Na het eten gingen we botten en skilatten passen. Eens gepast, konden we vertrekken naar de piste waar we 2 uur les kregen. Nu ben ik me aan het wassen en mogen we uitrusten op onze kamer. Hopelijk wordt het morgen ook zo’n leuke dag. 

                                                                          Perre

  

De reis was heel lang en vermoeiend, maar voor de rest viel het heel goed mee. Ik heb zeker 7 à 8 uur geslapen. Ik zat naast Lise en het was echt super gezellig. Toen ik wakker werd, wist ik niet waar ik was. Toen we aankwamen dacht ik: Joepie! Eerst hebben we alle koffers naar binnen gebracht en daarna zijn we skibotten en ski's gaan passen. Een kwartiertje later begonnen de lessen. Bij de les hebben we geoefend op het slalommen. Na het skiën hebben we onze koffer uitgepakt. Dan kregen we de eerste post. Tenslotte hebben we onze elektronische spelletjes afgegeven en nu ben ik aan het schrijven. We moeten nog eten. Vermoeiende, maar zonnige en leuke dag. 

                                                                                         Kirsten

  

Op de bus had ik eerst een klein beetje heimwee. Dat ging gelukkig wel over. Ik heb mij vermaakt met gamen. Ik heb wel bijna niet geslapen. Tijdens het skiën werden we ingedeeld in gevorderden en beginners. Deze groepen werden dan nog eens opgesplitst. Ik zat eerst in groep 2 bij de gevorderden, maar ik was goed bezig en mocht dan naar groep 1. De monitor zei: “Vandaag warmen we op en morgen vliegen we erin!” 

                            Ferre

  

We moesten slapen in de bus, maar dat was niet echt een succes. Ik heb maar 2 uren kunnen slapen. Het uitzicht vanuit de bus was wel prachtig. De eerste skiles was leuk. Dit was mijn dag. Het hotel is leuk en gezellig en het eten is super lekker. Natuurlijk hebben we pasta gegeten. De omgeving is hier prachtig. Ik vind dat hier veel sneeuw ligt. Wij slapen allemaal op de tweede verdieping en ik lig op de kamer met Iyane, Ferre en Nathan.                                                                         

                                                 Stef

  

De busrit is goed verlopen, ik ben maar een keer wakker worden.  ‘s Morgens hebben we onze boterhammen opgegeten.  We mochten nog even op onze Nintendo spelen, samen met Sybe, Mazarine, Emiliy, Ferre, Luna, Kasper en Stef. Toen we aankwamen, hebben we ons bed gekozen, gegeten, skigerief gaan halen en gaan skiën.  Ik had een Italiaanse skimonitrice, Francesca.  Toen ik in de kamer terugkwam, schreef ik dit.    

                                             Iyane

 

Hier kan u de eerste foto's bekijken

 

 

6de lj. Voorbereiding sneeuwklassen

Geschreven door Pascalle

 

 

Nog vijf keer slapen en het is zover: wij vertrekken op sneeuwklassen!

 

In de klas zijn wij al volop bezig met de voorbereidingen op deze onvergetelijke week: knutselen, WO, sociale vaardigheid en media komen hierbij aan bod.

 

De kinderen kijken uit naar deze sneeuwklassen en kunnen haast niet wachten om te vertrekken. Het is misschien voor menig ouders wel spannender dan voor de kinderen zelf want je kind gaat tenslotte een weekje naar Italië, zo'n duizend kilometer hier vandaan. Ik wil jullie langs deze weg alvast gerust stellen dat jullie oogappels in goede handen zijn en dat wij al het mogelijke zullen doen om hen een onvergetelijke reis te bezorgen. Een ervaren team van monitoren en leerkrachten staat dag en nacht paraat en wij kunnen jullie nu al verklappen dat ze met heel wat enthousiaste verhalen naar huis zullen komen.

 

Iedereen vindt het fijn om post te krijgen van het thuisfront. Dit kan via brief, maar ook via mail. Wij hopen dat elk kind iets mag ontvangen, al hoeft dit zeker niet elke dag want dat kan bij sommige kinderen heimwee aanwakkeren. Beperk het aantal mails ook tot maximum 1 mail/per kind/per dag. Spreek met familieleden af wie wanneer gaat schrijven. De kinderen zullen echter geen antwoord sturen op jullie mail vermits we daar echt de tijd niet voor hebben. Zij zullen wel dagelijks een berichtje posten op onze blog van het zesde leerjaar, aangevuld met enkele foto's. Zeker de moeite waard om onze reisverhalen te volgen. Wees  niet ongerust wanneer uw kind de eerste dagen nog niets op blog geschreven heeft, want ook hier moeten we de groep verdelen. Het heeft immers geen zin om dagelijks 23 keer hetzelfde verslag te lezen. Wij zorgen ervoor dat elk kind tegen het einde van de sneeuwklassen iets op de blog gezet heeft.

 mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld bij het onderwerp steeds de naam van het kind voor wie de mail bestemd is.

Wanneer wij in Italië toekomen bellen wij alle ouders persoonlijk op. Wij werken dus niet met een telefoonketting zoals de voorbije jaren. Dit herhalen we nog eens op de terugreis, zaterdag 27 januari. Houd er rekening mee dat dit redelijk vroeg kan zijn. Zorg er dus voor dat uw telefoon binnen handbereik ligt wanneer wij u opbellen.

 

Foto’s voorbereiding sneeuwklassen

 

 

 

 

 

 

 

Fluotocht

Geschreven door Pascalle

Om het belang van de zichtbaarheid in het verkeer te benadrukken, trokken we vandaag met z'n allen, uitgedost in fluo en voorzien van toeters en bellen, door de straten van Wommelgem. We kregen hierbij begeleiding van de politie, waarvoor onze dank.

Zien en gezien worden zijn van levensgroot belang! Nog elk jaar gebeuren ongelukken met zwakke weggebruikers omdat automobilisten hen niet gezien hadden. Het belang van 'gezien worden' is  cruciaal. Wisten jullie dat de zichtbaarheid in het verkeer van een leerling die fluo draagt met 300% verhoogt? 

Onze fluo-actie loopt nog tot aan de paasvakantie; vergeet je fluohesje dus niet!!!

 

Klik hier voor de foto's

3de lj. + 6de lj.: Schaatsen

Geschreven door Pascalle

 

Deze laatste dag voor de kerstvakantie mochten onze leerlingen een uurtje gaan schaatsen in het winterdorp van onze gemeente. De leerlingen van het derde en het zesde leerjaar mochten de spits afbijten en konden reeds vóór 9 uur het ijs op. Als dat geen leuke afsluiter was van het eerste semester!

Bekijk hier de foto's. 

 

Wij wensen al onze oogappeltjes en hun familie gezellige eindejaarsfeesten en een vreugdevol, gezond 2018!