5de lj zeeklassen dag 5

Geschreven door Ingeborg Somers

Wat ging deze week snel voorbij!  Vannacht was er een flink onweer in Westende maar rond 8 uur werd het droog. Het was niet erg warm en er stond een flinke bries maar ook vandaag boften we met het weer!

Na het ontbijt werd er eerst gezongen voor jarige Mathias, daarna werden juf Els, meester Bart en meester Jan in de bloemekes gezet omdat ze er mee voor zorgden dat we super leuke én lekkere zeeklassen hadden! Een hele dikke merci voor al het lekkere eten juf Els en meester Bart en ook meester Jan heel erg bedankt voor alle leuke verhalen, weetjes en toffe momenten!

Na het ontbijt reden we richting Knokke om het Zwin te bezoeken. Eerst leerden we hoe ornithologen vogels herkennen en opzoeken in boeken en op determinatiekaarten. Daarna gingen we buiten met verrekijkers vogels spotten.  Onze gids vertelde over slikken en schorren, over de geschiedenis van het Zwin en toonde ons de plantjes die hier groeien. 

Nadat we onze boterhammen opaten, kwamen we in het bezoekerscentrum nog veel meer te weten over vogels, hoe ze broeden, hoe ze vliegen en leven.

Moe maar voldaan stapten we op de bus naar Wommelgem. 

DANKZIJ ALLE VIJFDEKLASSERS HADDEN WE EEN HEEL GESLAAGDE WEEK! DANK JULLIE WEL EN EEN DIKKE PLUIM!

 

Klik hier voor de foto's van vrijdag

We vonden nog een paar foto's van gisteren, die werden intussen toegevoegd aan het album van dag 4.