5de-6de lj Technotrailer

Geschreven door Ingeborg Somers

 

De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar werkten vandaag de hele dag rond "technologie". We bezochten de "Technotrailer" en namen de hele dag deel aan verschillende workshops.

Opgesplitst in vier groepen en via een doorschuifsysteem, kwamen er heel wat technologische toepassingen aan bod.

Bij de "Techno Boxen" gingen de leerlingen aan de slag met iPads en meetgereedschappen uit de bouw. Ook de elektrische stroomkring gaf zijn geheimen prijs.

Dobbelsteen: Een ruwe houten kubus werd omgetoverd tot een dobbelsteen. Om dit tot een goed einde te brengen, moesten de kinderen niet alleen hun technisch talent gebruiken, maar ook meetkunde toepassen. Waar wiskunde al niet goed voor is!

Sphero: De leerlingen gingen in groepjes van vier aan de slag om robotballen te programmeren. Vooruit, achteruit, draaien, spinnen,... het lukte allemaal! De bal legde het geprogrammeerde parcours (bijna) perfect af.

Techno Trailer: In deze vrachtwagen maakten de kinderen kennis met de meest uiteenlopende technieken. Ze bedienden een heuse robotarm, ontwikkelden coole gel en kwamen op de cover van een magazine terecht. 

Dat dit een geslaagde, leerrijke dag was, bewijzen de foto's. Geniet mee via onderstaande link. 

 

Klik hier voor de foto's

 

 

P.S. Wil je meer weten over wat we allemaal deden, kijk dan op de website van Technotrailer: https://www.technotrailer.be/