4de lj. : Klasuitstap naar Antwerpen

Geschreven door Wouter

Dinsdag trokken we met de klas naar Antwerpen.  In de klas hadden de kinderen op voorhand allerhande informatie en weetjes opgezocht over de meest 'belangrijke' monumenten, straten, gebouwen,... van de stad en het allemaal in een mooi tekstje gegoten.  Op onze wandeling van aan het Centraal Station tot helemaal op Linkeroever kregen we dus een degelijke uitleg van een vierentwintig professionele stadsgidsen-in-wording.  De Boerentoren, de Grote Markt, het Centraal Station, het Rubenshuis, Brabo, het Steen, Lange Wapper,... hebben voor ons dan ook geen enkel geheim meer.  De hele dag werden we trouwens vergezeld door een stralende zon, gelukkig was er af en toe hier en daar een plekje schaduw te vinden.  En als dat toch niet lukte, doken we de Antwerpse ondergrond in.  Waar natuurlijk ook het een en het ander verteld werd...

4de lj. : post

Geschreven door Wouter

Tijdens de voorbije paasvakantie bereikte er ons post uit het verre Portugal.  Blijkbaar wilde Lukas ons wel eens een beetje verlekkeren met beelden van en nieuws uit landen met mooi en warm weer...

Nu ja, de afgelopen dagen hoefde Wommelgem zeker niet onder te doen voor de verre zuiderse streken waar Lukas momenteel doorheen aan het fietsen is.  Voor ons dan weer het ideale moment om eindelijk eens onze zonnewijzer te maken.

4de lj. : Het schoolfeest

Geschreven door Wouter

Na weken van oefenen, voorbereiden en knutselen in de klas was het de voorbije zaterdag dan eindelijk zover : het schoolfeest kon van start gaan.  En het lijkt er echt wel op dat we het met de klas tot een zeer behoorlijk einde hebben gebracht...

4de lj. : verkeersoefening

Geschreven door Wouter

Vrijdag stond er nogmaals een praktische verkeersoefening op het programma, meer bepaald : een straat veilig oversteken tussen geparkeerde wagens. 

Na een korte uitleg en wat oefening op de speelplaats, trokken we de straat op om in het echt eens uit te voeren wat we geleerd hadden.  En iedereen haalde veilig en in één stuk de overkant, oef...

4de lj. : Lopen, lopen en nog eens lopen

Geschreven door Wouter

Waarschijnlijk zegt de naam Tia Hellebaut u nog wel iets.  Behalve Olympisch kampioene hoogspringen in 2008 in Peking is zij onder andere ook meter van het project 'One Mile a Day'. 

Het doel van deze actie is redelijk simpel : lange inactieve blokken op school doorbreken met een korte, maar dagelijkse bewegingsactiviteit met de volledige klas.  En dat dus door even te gaan lopen.  Gedurende een kwartiertje worden de lessen onderbroken om een frisse neus te halen, al lopend of eventueel al wandelend, en achteraf kan iedereen er weer met wat meer concentratie en aandacht tegenaan  Meer informatie hierover kan u trouwens op de site onemileaday.be vinden.

De bedoeling is zeker en vast niet om van iedereen topsporters, lange afstandslopers of Olympische kampioenen te maken, maar deelnemen is belangrijker dan winnen.  En daarom malen de kinderen van het vierde leerjaar geregeld hun (kilo)meters af, al lopend of wandelend.

4de lj. : de strapdag

Geschreven door Wouter

Vandaag stond de hele namiddag in het teken van de Strapdag.  Met skates, fietsen, go-carts, steps,... trokken we met z'n allen naar het Brieleke om daar de omgeving onveilig te maken.  Nu ja, onveilig...

Nog eens juist en goed leren oversteken en de fietsbehendigheid inoefenen op een fietsenparcours scoren toch wel redelijk hoog op het gebied van veilig- en voorzichtigheid.  Aangevuld met onder andere een heuse fiets-athon, een pimp-je-voertuigstand en een Strapdagdans werden het enkele goedgevulde uren.

4de lj. : scholenveldloop

Geschreven door Wouter

Voorbije donderdagnamiddag werden we in Borsbeek verwacht om er deel te nemen aan de jaarlijkse scholenveldloop, georganiseerd door de Wommelgemse en de Borsbeekse sportdiensten.

Na een gezamenlijke opwarming en een korte spreekwoordelijke 'stilte voor de storm' konden we allemaal met veel trots en fierheid onze medaille mee naar huis nemen.  Een dikke proficiat voor iedereen ! 

En een welgemeende hartelijk bedankt voor de (groot)ouders die ons op de fiets mee begeleidden en kwamen supporteren...

3de en 4de lj. : sportdag

Geschreven door Wouter

Vorige week vrijdag stond er reeds een eerste sportdag op het programma voor de leerlingen van het derde en het vierde leerjaar.  Samen met dezelfde klassen van de gemeenteschool van het Laar leefden we ons een hele dag uit op, in en rond het Brieleke waar een heleboel sporten werden aangeboden.  In kleine groepjes konden we onder begeleiding van soms echte professionals proeven van tagrugby, hockey, volksdans, volleybal, taekwondo, frisbee, atletiek en voetbal.  Het was een mega-dag !

Hopelijk werd er wel nog een beetje energie opgespaard, want volgende week vrijdag komt de scholenveldloop in Borsbeek er alweer aan.  En begin oktober gaan we voor een hele dag zwemmen in Lier!?  Stilzitten is geen optie...