3de en 4de leerjaar: Bosklassen dag 4

Geschreven door Evelien Slootmans

Met pijn in het hart moeten we vaststellen dat de voorlaatste dag er ook alweer op zit.  De week is voorbij gevlogen !  Gelukkig kunnen we er toch nog een klein vervolgje aan breien met nog een overvolle vrijdag.  Overvol zijn bovendien álle dagen hier in Sart-lez-Spa geweest, dus ook vandaag zijn we van 's morgensvroeg tot 's avondslaat in de weer geweest. 

De dag begon met een stevige wandeling - sommige kinderen hadden het geluk om echt vlak voor hun neus enkele reeën de straat te zien oversteken ! - naar het domein van Berinzenne waar een overheerlijke barbecue ons wachtte.  Na wat spelen in het park en klimmen in de bomen wandelden we richting enkele nabijgelegen venen.  Vanop een hoge uitkijktoren hadden we daar een prachtig en enorm uitzicht op de hele omgeving.  We konden tot wel dertig kilometer in het rond kijken.  De bus die ons terug naar 'ons huis' zou brengen, was trouwens meer dan welkom na al dat wandelen van de voorbije dagen. 

Terug in Sart bleek er echter samen met de andere brieven ook een opdracht van de koning van Snerualia te zijn aangekomen : win van de Zwarte Ridder een toernooi.  We hebben met z'n allen ons uiterste best gedaan om een echte, volleerde ridder te verslaan in een tiental proeven en opdrachten, maar simpel was het zeker niet.  De uitkomst van het spel was dan ook niet geheel positief.  Hopelijk heeft de Zwarte Ridder niet echt plaatsgemaakt in zijn vergeetputten...

3de en 4de leerjaar: Bosklassen dag 3

Geschreven door Evelien Slootmans

Moe - én fris gewassen - ligt iedereen in bed na een erg gevulde derde bosklasdag. 

De hele voormiddag werd er in het bos gewerkt : kampen bouwen, schilden knutselen, kriebelbeestjes onderzoeken, ridderyoga beoefenen en -massage geven en krijgen, en de geheimen van eten-en-gegeten-worden ontrafelen. 

Na het middageten stond er doorschuifopdrachten op het programma op het domein zelf, maar ze waren daarom niet minder 'spannend' : uilenbraakballen ontleden, ridderdansen uitoefenen, slingerkatapulten maken, ridderspelen spelen en een heus ridderbanket onder leiding van meester John houden.

Via de link die gisteren onder het bericht stond, kunnen jullie trouwens nóg meer foto's bewonderen !

3de en 4de leerjaar: Bosklassen dag 2

Geschreven door Evelien Slootmans

Dag twee zit er helemaal op, iedereen ligt in bed en is wel heel snel stil geworden.  Niet te verwonderen : het was alweer een erg inspannende dag.

Eerst en vooral een fikse wandeling langs de Hoëgne : smalle paden langs de rivier, over rotsen en boomwortels, knuppelpaadjes en trappen, bruggen van de ene naar de andere oever,...  Héél uitdagend en zéér mooi.  Zeker toen de picknickplek ook nog eens de kans bood om 'aan' de rivier te spelen.

Na het avondeten stond er dan ook nog een cluedo-bosspel op het programma, wat óók voor de nodige spanning en positieve stress zorgde : in groepjes met de zaklantaarns in het bos op zoek naar tips over de ridders van Snerualia.  Alweer een mysterie opgelost...

Hier vinden jullie al één foto, maar eronder staat een link voor een he-le-boel meer !

Klik hier voor foto's

3de en 4de leerjaar: Bosklassen dag 1

Geschreven door Evelien Slootmans

Beste ouders, vrienden en sympathisanten,

 

Ondertussen zit onze eerste dag op bosklassen er alweer op.

Na de administratieve rompslomp, konden we deze ochtend om 8u EIN-DE-LIJK vertrekken op de langverwachte bosklassen.

We reden een tweetal uurtjes naar De Grotten van Han. Hier maakten we een fikse wandeling tijdens ons bezoek aan het dierenpark. In dit park maakten we kennis met échte, wilde dieren uit onze Europese bossen.

We reden enkele kilometers mee in het toeristentreintje en vertrokken nadien moe maar voldaan naar onze verblijfplaats 'La Sapinière'.

Onze bus koos voor de 'toeristische route' waardoor we konden genieten van het mooie Ardeense uitzicht.

Aangekomen aan ons verblijf verkenden we uitgebreid het domein en werden de kamers aangekleed en de buikjes gevuld.

Om de dag af te sluiten kraakten we de code om de brief van koning Laurentius te ontcijferen. Hierdoor kregen we een neiuwe opdracht om morgen uit te voeren. Spannend!!

Moe maar voldaan kropen we uiteindelijk in onze bedjes.

Tot morgen!

 

P.S. we doen onze best om zo veel mogelijk foto's te posten, maar door het traagwerkende internet is dit niet dagelijks mogelijk. In het weekend worden de overige foto's zeker gepost!

 

 

Eerste weken in 3B

Geschreven door Elien Lambrechts

Hallo iedereen

 

De eerste maand van het schooljaar zit er bijna op. We hebben uiteraard niet stil gezeten. Hieronder kan je foto's vinden van ons wekelijks hoekenwerk en ook de verjaardag van Zaïd werd goed gevierd!

Nu is het uitkijken naar bosklassen!

Groetjes,

juf Elien