Sinterklaas op school

Geschreven door Annelies Meurs

 

Deze morgen vond een bijzondere moment plaats In het Oogappeltje. Zwarte piet en Sinterklaas gingen langskomen om alle brave kinderen te begroeten. Maar plots kwamen de Pieten in paniek aan op de school. De Sint was plotseling verdwenen.

Gedurende de nacht waren ze samen nog cadeautjes gaan rondbrengen maar enkele momenten later was hij verdwenen. Oh nee, en dat op zijn verjaardag. Wat nu gedaan?

 

Plots dook de kidnapper op boven aan de trappen samen met de Sint die er doodsbang uitzag. Hij vertelde de kinderen dat hij Sinterklaas ontvoerd had omdat hij vroeger amper cadeautjes kreeg. Hij was nooit echt braaf geweest als kind. Toch vond hij het niet eerlijk dat hij weinig cadeaus kreeg. Daarom had hij de sint gekidnapt tot hij zijn zin kreeg. De ontvoerder wilde namelijk een echt Sinterklaasfeest met liedjes, dansjes versjes en veel plezier. Elke klas kreeg de opdracht om iets te maken dat bij een echt Sint Feest hoorde. Als de kinderen dit tot een goed einde konden brengen, zou de ontvoerder de Sint weer vrijlaten.  

 

Iedereen sloeg de handen in elkaar en samen kwamen de kinderen tot een fantastisch resultaat. De ontvoerder was zo onder de indruk dat hij de Sint weer vrij liet. Hij was zo aangedaan dat hij zijn fout inzag. Zo kon iedereen mee genieten van het grote feest. Uiteindelijk bedankte de Sint alle kinderen om zo moedig te helpen en zei dat hij erg blij was om gezond en wel op het Oogappeltje te zijn.

 

Klik hier voor de foto's van deze fantastische dag.