K2: uitstap vernieuwde Kloek

Geschreven door Nadia

Vrijdag zijn we naar de kloek gegaan. De Kloek heeft een volledig vernieuwde speeltuin vandaar dat we nog eens eens bezoekje wilde brengen. We hadden weer veel geluk met het weer.De kleuters konden een hele dag genieten van de vernieuwde buitenspeeltuin. Buiten hebben de kleuters hun boterhammen kunnen eten en als afsluiter kregen ze een lekker ijsje.Het was een super leuke dag! Véél kijkplezier!

K2: picknicken met het mooie weer!

Geschreven door Nadia

Met dit mooie weer gaan we met onze kleuters vaak buiten picknicken. Hopelijk volgen er nog veel mooie dagen om samen gezellig buiten te picknicken.

K2: laatste bib bezoek

Geschreven door Nadia

Woensdag 15 mei zijn we voor een laatste keer naar de bib van Wommelgem gegaan. We hebben de boeken over de boerderij en lente teruggebracht. Nu mochten de kleuters boeken zoeken over het verkeer en de zomer (strand, zeer, vakantie, vissen). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K2: waterkers zaaien

Geschreven door Nadia

De kleuters konden als afsluit van thema bloemen waterkers zaaien. Iedere kleuter heeft zelf een bloempotje mogen schilderen. Achteraf mochten de kleuters het bloempotje versieren door bloemen hierop tekenen. Elke dag gaven de kleuters hun eigen plantje water. 

K2: Het Struisvogelnest

Geschreven door Nadia

Vrijdag zijn we met alle kleuters naar het struisvogelnest gegaan. De kleuters konden zich uitleven op het springkasteel, met de traktors, met hooi, in de zandbak.... We hebben met alle kleuters samen appelmoes gemaakt die ze nadien mee naar huis kregen. We hebben veel dieren gezien en de appelschillen ( die overbleven na het maken van de appelmoes) aan het varken gegeven. Achteraf konden de kleuters nog genieten van een lekker ijsje. Nog eens bedankt aan alle (groot)ouders, familieleden die voor onze kleutertjes gereden hebben! Het was een super dag! Véél kijkplezier!

K2: Thema bloemen

Geschreven door Nadia

Na de paasvakantie zijn we begonnen met thema bloemen. De poppenkamer was een bloemenwinkel, er was veel spelmateriaal in thema bloemen, bloemen geschilderd, gewerkt aan het moederdagcadeau, tuinkers gezaaid en nog zoveel meer..... véél kijkplezier!

 

K2: thema pasen

Geschreven door Nadia

Tijdens dit thema hadden we een kip op bezoek. Mia de kip. De kleuters vonden dit geweldig. Tijdens haar bezoek in ons klasje heeft ze zelfs een ei gelegd! We hebben met de kleuters de kip waargenomen, een paasmandje gemaakt, eierschrijfdans gedaan, een konijn in een hok geknutseld, in de maïs bak gespeeld, klikeieren in elkaar gestoken, gebouwd met eierdozen, telspel met kuikentjes en pincetten, kip/paashaas volgens stappenplan getekend, een roerei, spiegelei en eiersalade gemaakt, zoekplaten in thema, ....In de mais bak werden de begrippen vol, half vol, leeg gestimuleerd...... en nog zovéél meer,.... de poppenkamer was tijdens dit thema een'kippenhok'...Véél kijkplezier!

K2: de paashaas op bezoek!

Geschreven door Nadia

Vrijdag voor de vakantie kwam de paashaas bij ons op bezoek! Hij had een groot probleem! Hij had geen paaseitjes meer en vond nergens de paasklokken die hem zouden helpen. Hij probeerde van alles samen met de kleuters om de paasklokken te vinden. Door een vergrootglas kijken, met een gigantische bril zoeken, met een metaaldetector.... Uiteindelijk konden de kleuters de paasklokken horen! Ze waren er eindelijk.... Samen met de paashaas gingen we opzoek naar de paaseitjes. In de namiddag waren er leuke spelletjes voorzien in de turnzaal. 

Lees meer: K2: de paashaas op bezoek!

K2: bib bezoek

Geschreven door Nadia

Voor de vakantie zijn we op woensdag naar de bib van Wommelgem gegaan. De kleuters mochten opzoek gaan naar boekjes over onze aankomende thema's. Boekjes i.v.m. de boerderij of de lente. We hebben weer heel wat nieuwe boeken in de klas om voor te lezen en waar te kleuters in kunnen kijken. 

 

K2: Dean verlaat ons klasje (extra foto's)

Geschreven door Nadia

Voor de juffen gaat het wennen worden zonder Dean in ons klasje. Hij is verhuisd en gaat naar een ander schooltje dichterbij.  Hij had voor de klas een memory spelletje bij met leuke foto's van onze blog.De kleuters werden getrakteerd met een drankje dat weer leuk was gepimt door de mama van Dean. De juffen kregen verwenproducten van de Rituals. Lieve Dean, nog véél succes op je nieuwe school. De juffen en de kleuters zullen je missen in ons klasje. 

 

 

 

 

K2: Juf Natasha jarig

Geschreven door Nadia

Op 20 maart ben ik, juf Natasha, 25 jaar geworden! Die dag had ik getrakteerd met chocomousse. Dit had duidelijk goed gesmaakt bij de kleuters....Hmmmmm

 

K2: verjaardag Febe!

Geschreven door Nadia

Febe is 5 jaar geworden in de vakantie en dit hebben we voor de vakantie goed gevierd in ons klasje. Voor de juffen had Febe een lekker cakeje bij van Minnie Mouse. De cake was héél lekker! Thuis mocht Febe nog genieten van de verjaardagskoffer en de kikker. Nog een super gelukkige verjaardag lieve Febe. 

K2-Dean verlaat ons klasje

Geschreven door Nadia

Dean is verhuisd naar Emblem (Ranst)

Op de laatste dag dat hij in ons klasje vertoefde heeft hij zijn klasgenootjes en de juffen getrakteerd op een leuke verrassing.

Dean, bedankt voor de fijne tijd!

Amuseer u in je nieuwe school en met je klasgenootjes.

Het gaat je goed.

We gaan je missen, maar misschien ooit tot ziens!

Van alle vriendjes van de klas en juf Natasha en juf Nadia

 

 

K2-Nulan is jarig

Geschreven door Nadia

Hip, Hip Hoera, Nulan wordt 5 jaar!

K2-Dino's vervolg

Geschreven door Nadia

Vervolg thema Dino"s

K2: thema dino's

Geschreven door Nadia

Met ons klasje zijn we terug in de tijd van de dino's gegaan. Alle kleuters waren héél geïnteresseerd. De mama van toon willen we extra bedanken voor de prachtige dino staarten! De kleuters vonden dit geweldig! Veel kijkplezier !!!

 

K2: verjaardag Len!

Geschreven door Nadia

Len is gisteren 5 jaar geworden! Zoals altijd hebben we véél verjaardagsliedjes gezongen.... Len mocht kiezen hoe alle kindjes moesten dansen op het liedje 'verjaardagsliedje' van Kapitein Winokio. Len mocht ook 5 kaarsjes uitblazen en een vuurwerkstokje vasthouden. Thuis heeft Len nog kunnen genieten van de verjaardagskoffer en de kikker. De kikker had voor Len een cadeautje in zijn bek. Een oranje, blitse zonnebril heeft Len gekregen van de verjaardagskikker. In de namiddag hebben alle kleuters genoten van de lekkere legocakejes! Nog eens een super gelukkige verjaardag Len!!

K2: verjaardag Julie!

Geschreven door Nadia

Julie is 5 jaar geworden! We hebben gedanst en gezongen en genoten van het vuurwerkstokje! De kleuters hebben genoten van de lekkere traktatie van Julie...Lekkere koekjes! Julie mocht de kikker en de verjaardagskoffer mee naar huis nemen. Het cadeautje in de bek van de kikker is voor de jarige. Nog een héél gelukkige verjaardag Julie!!

 

 

K2-Dinosaurussen !

Geschreven door Nadia

Thema : Dino's

Met veel enthousiasme zijn we dit thema gestart.

Wordt vervolgd, Whaaaaauw

 

K2-Verjaardag Louis

Geschreven door Nadia

Gelukkige verjaardag Louis