We steunen een goed doel !

Beste ouders,

 Elk jaar willen we graag met de hele school een sociaal project ondersteunen. We vinden het belangrijk dat de kinderen kunnen ervaren dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt in deze wereld.

 Het thema van de interlevensbeschouwelijke lessen (lessen gezamenlijk gegeven door de leerkrachten van levensbeschouwing) in het derde en vierde leerjaar draait dit jaar rond water. Niet iedereen beschikt over drinkbaar water en dat willen we de kinderen laten inzien.

 Daarom hebben we dit jaar gekozen om Eslabonsocial te helpen, een vzw uit Wommelgem die een sociale schakel tussen kansarmen en kansrijken wil vormen in Ecuador. Eén van hun projecten is 47 boerenfamilies voorzien van drinkbaar water.

 Martijn Bosmans, een oud-leerling van onze school, heeft ons tijdens deze projectles aan de hand van prachtige foto’s en filmmateriaal, door hemzelf gemaakt tijdens zijn verblijf in Ecuador vorig jaar, toelichting gegeven.

 Door dit project, willen we verbondenheid creëren tussen onze leerlingen en de kinderen van Ecuador.

 Van de opbrengst van de kerstmarkt zullen we één euro per leerling storten aan Eslabonsocial.

 Wie graag meer leest over de projecten van Eslabonsocial, kan terecht op www.eslabonsocial.be. Het filmpje dat we aan de leerlingen hebben getoond, vindt u hier.

 Met vriendelijke groeten,

de leerkrachten levensbeschouwing